Hoe wijzig ik mijn privacyfuncties?

Mozilla VPN Mozilla VPN Oanmakke:
Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Met de privacyfuncties van Mozilla VPN kunt u extra verdedigingslagen toevoegen aan uw verbinding met beveiligingen op DNS-niveau, die zich specifiek richten op advertenties, trackers en malware.

In dit artikel leest u hoe u deze functie activeert en deactiveert en hoe de functie interactie kan hebben met uw aangepaste DNS-instellingen.

Privacyfuncties activeren en deactiveren

  1. Open de VPN en klik (of tik) rechtsonder op het pictogram Instellingen.
    Privacy features 1
  2. Selecteer Privacyfuncties.
    Privacy features 2
  3. Plaats een vinkje naast de gewenste functies om deze te activeren. U kunt een of meerdere opties tegelijk kiezen. Haal het vinkje weg om de functie te deactiveren.
    Privacy features 3
    Noot: als u problemen ervaart bij het benaderen van bepaalde websites, probeer dan tijdelijk de Privacyfuncties uit te schakelen, omdat ze er soms voor kunnen zorgen dat websites niet werken of inhoud onjuist tonen.
  4. Er wordt een bericht getoond dat bevestigt dat u de huidige instellingen overschrijft als u een aangepaste DNS hebt ingesteld. Klik op Bevestigen om door te gaan.
    Privacy features 4

Goed gedaan! U hebt met succes een extra beveiligingslaag toegevoegd om te helpen uw online activiteiten te beschermen.

Veelgestelde vragen

Wat is een tracker?

Online trackers zijn kleine stukjes code die zijn ingebouwd in door u bezochte websites, zoals cookies of volgpixels, waardoor derden gegevens kunnen verzamelen over uw online activiteiten. Als u een website bezoekt die trackers gebruikt, kan de derde partij die de tracker gebruikt mogelijk persoonlijke gegevens achterhalen, zoals uw interesses, surfgewoonten en locatie.

Wat is malware?

Malware, wat een samentrekking is van malicious software, is een softwaretype dat opzettelijk apparaten en netwerken beschadigt of verstoort of gegevens steelt of versleutelt. Enkele voorbeelden van malware zijn virussen, trojaanse paarden, spyware en gijzelsoftware. Malware kan uw apparaat langs diverse wegen infiltreren, zoals het downloaden van bestanden van onbetrouwbare bronnen, het openen van e-mailbijlagen, het klikken op kwaadwillende koppelingen of pop-ups of het verbinden met geïnfecteerde apparaten.

Gerelateerde inhoud

Meer info:

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint…

Dizze aardige minsken hawwe holpen by it skriuwen fan dit artikel:

Illustration of hands

Frijwilliger wurde

Lit jo ekspertize groeie en diel dizze mei oaren. Beäntwurdzje fragen en ferbetterje ús kennisbank.

Mear ynfo